Chukka boots, Dames

105 zoekresultaten

Chukka Boots - voor heren en dames met stijl

Bij Footway kan iedereen die netjes voor de dag wil komen zijn slag slaan met een paar Chukka boots. Deze schoen laat zien dat je bij elke gelegenheid stijlvol en modieus kunt zijn. Chukka boots bieden onder alle omstandigheden comfort aan. De canvas voering en ademende zool zorgen ervoor dat je gedurende de hele dag er met volle vaart tegenaan kan.Chukka boots werden eerst populair in Engeland in de periode van 1940 tot 1960 en werden gedragen als onderdeel van een casual outfit. Later werden deze schoenen meer gedragen met een net pak maar ook staan ze erg mooi onder een mooie spijkerbroek. De naam Chukka is een term die af te leiden is naar polo waar een Chukker een spelperiode aanduidt.Maar nu heeft deze Engelse schoen de hele wereld verovert en waar je ook kijkt komt je deze mooie en toch casual schoen overal tegen. Net even anders dan andere schoenen.

Zo onderhoud je je Chukka Boots

Het merendeel van de Chukka boots zijn gemaakt van suède of leer. Voordat u de nieuwe schoenen aantrekt is het raadzaam om deze eerst goed te impregneren om ze zodoende te beschermen tegen vocht en vuil. Leer is een natuurlijk product dat ademt, comfortabel zit en oersterk is. Leer kan wel in de loop van de tijd uitdrogen en stijver worden. Daarom moeten leren schoenen regelmatig schoongemaakt worden met een reinigingsdoekje en als de schoenen schoon zijn, behandel ze dan met dezelfde kleur schoensmeer. Hierdoor blijven de schoenen soepel en voorkomt uitdroging.Suède schoenen maakt u eerst goed schoon met een suède borstel. Daarna spuit u speciale suède spray op de schoenen.

Altijd in stijl met een paar Chukka Boots

Deze populaire boot laat zien dat je begrijpt hoe je stijlvol voor de dag kan komen terwijl comfort niet uit het oog wordt verloren. De Hertog van Windsor was in 1924 de eerste die de Chukka boot introduceerde in Engeland. Tegenwoordig wordt de Chukka boot gezien als een schoen die zowel casual als dressed niet misstaan.

Chukka Boots bij Footway

Kijk rond op onze website om Chukka boots te vinden die bij jou passen en wij zorgen ervoor dat je middels onze snelle verzending deze per omgaande bij je thuis in je kast kan zetten. We bieden een groot assortiment aan waar je eenvoudig kunt winkelen en we weten zeker dat je bij ons zal slagen voor je perfect paar Chukka Boots. Zie maar eens dat je het bij 1 paar kan laten!

Bella Black
KORTING
KORTING
EEN PAAR OVER
EEN PAAR OVER
Denk Black
KORTING
KORTING
KORTING
L6090-35 Red
KORTING
KORTING
KORTING
KORTING
Pagina 1 van 2

105 zoekresultaten
Als je hier surft, ga je akkoord met de cookies. Meer lezenOK