Gladiator sandalen, Heren

2 zoekresultaten

Sandalen, de hippe zomerschoen van duizend jaar oud!

De sandaal is geïnspireerd door de sandalen zoals gedragen door de zwaardvechters in het Romeinse Rijk onder Keizer Augustus.Deze sandalen waren ontwikkeld om de keiharde strijd die de gladiatoren dagelijks uitvochten te kunnen weerstaan. De hedendaagse gladiatorsandaal is iets heel anders: een moderne schoen dat een symbool is geworden van high fashion.

De Sandaal – perfect voor iedere gelegenheid

De veelzijdigheid van de sandaal is tevens de reden dat deze schoen zo populair is geworden. Bekende Hollywood sterren zoals Gwyneth Paltrow en Emily Blunt laten zich graag fotograferen met hun goudkleurige gladiatorsandalen.Bij Footway heb je de keuze uit een groot assortiment en het beste van alles is dat je deze sandalen overal kan dragen. Bij een cocktailparty, het strand, lekker de stad verkennen, een lekkere wandeling aan het eind van een warme dag of naar je favoriete restaurant. De sandaal is een klassieker die past bij een linnen rok of een jurk met een coole print. Of misschien heb je nog het perfecte paar shorts in je kast liggen. Een paar sandalen erbij en een katoenen T-shirt en je bent helemaal klaar voor de warme zomerdagen.

De geschiedenis van de sandaal

De gladiatorsandaal is geïnspireerd door de gladiatoren in het Romeinse Rijk. Dit Rijk was een groots imperium wat zich uitstrekte tot aan Azië met ontelbare legers.De gladiatoren waren gevangenen uit vreemde landen en andere waren vrijwilligers speciaal opgeleid met harde hand in gladiatorscholen. Er was zelfs een tijd dat vrouwen gladiatoren mochten worden maar dit werd later weer verboden. De bloeddorstige cultuur van de Romeinen ligt achter ons maar ze hebben een rijk erfgoed achtergelaten. De gladiatorsandaal is een van die bijdragen uit dit Rijk welke enorm populair geworden is binnen de modewereld.

Onderhoud van je sandalen

Leer is een veel gebruikt materiaal bij de vervaardiging van sandalen. Behandel je sandalen met de juiste kleur schoensmeer en je hebt jaren plezier van je mooie sandalen. Zijn je sandalen een beetje vuil aan de buitenkant? Geen probleem! Neem een vochtige doek en veeg je sandalen zachtjes schoon.

Sandalen bij Footway

Bij ons kan je terecht voor alle mogelijke modellen. Hoog of laag, zwart of grijs, zilver of goud. Jouw ideale sandaal zit er zeker tussen.Bij Footway hebben wij een groot assortiment met onder andere sandalen in diverse kleuren en uitvoeringen. Of je nu op zoek bent naar dat speciale bekend merk of een paar wat minder op hoeft te vallen, bij ons kan je terecht. Je sandalen zijn snel in huis en winkelen bij ons is erg eenvoudig! Dus waar wacht je nog op!

Pagina 1 van 1

2 zoekresultaten
Als je hier surft, ga je akkoord met de cookies. Meer lezenOK