Viking, Schoenen

99 zoekresultaten

Viking - Noorse schoenen die tegen het Scandinavische weer kunnen

Met het uitgangspunt "schoenen die tegen het Noorse weer kunnen, kunnen tegen alle soorten weer" heeft Viking zich altijd gericht op schoenen die gemaakt zijn voor extreme weersomstandigheden. Met eigen ontwikkelde technieken zoals Ultimate Grip Concept, BOA en een thermische beveiliging in combinatie met natuurlijk rubber en Gore-Tex kan Viking schoenen leveren van ontzettend hoge kwaliteit, voor zowel volwassenen als kinderen.

De geschiedenis van Vikings is Noors.

Het begon allemaal in Noorwegen in 1920, toen een man genaamd Peter Mathias Røwde een rubberfabriek begon, waar hij overschoenen produceerde. Met het Noorse industriële wonder tijdens de jaren '50 en '60 kwam Viking tot stand. Sindsdien is Viking verder gegaan met het maken van erg duurzame en stevige schoenen, die tegen het extreme Scandinavische weer zouden kunnen. Tegenwoordig maken ze veel verschillende soorten schoenen, alles van regenlaarzen tot sandalen en verkopen ze door heel Europa. Ze zijn vooral gewaardeerd voor hun comfort en waterdichtheid.

Eigen technieken en leuke ontwerpen

In Zweden is Viking vooral bekend om de geweldige kinderschoenen, die naast erg comfortabel ook meestal waterdicht zijn en verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren en modellen. In het assortiment van Vikings kun je ook schoenen voor volwassenen vinden, zoals bijvoorbeeld regenlaarzen en wandelschoenen. Viking heeft een aantal eigen concepten voor hun schoenen ontwikkelt, waaronder een zoolsysteem dat Ultimate Grip Concept genoemd wordt, dat moet zorgen voor een maximale grip. Het BOA-systeem is een schoenen-strik-systeem dat ervoor zorgt dat je geen losse schoenveters meer zal hebben en je met een simpele draaibeweging de schoenen in de gewenste pasvorm kunt strikken. Snel en eenvoudig!

Onderhoudstips voor Vikings schoenen

Viking heeft goede onderhoudstips voor haar schoenen, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Een basisregel is dat GoreTex-schoenen nooit in de wasmachine gewassen mogen worden. Viking kinderschoenen zonder GoreTex kunnen wel in de wasmachine op 30 graden. Voor het schoonmaken van andere GoreTex schoenen kun je een vochtig doekje gebruiken. Laat de schoenen altijd drogen bij kamertemperatuur. Regenlaarzen moeten altijd in een droog en donker milieu bewaard worden, zodat ze zo lang mogelijk goed blijven. We raden aan om altijd de productbeschrijving en onderhoudstips te lezen voordat je de schoenen gaat gebruiken.

Viking online bij Footway

In het grote assortiment van Footway kun je meer dan 200 modellen van Viking vinden, voor zowel kinderen als volwassenen. Winkelen bij Footway is eenvoudig en je hebt je schoenen snel in huis dankzij onze snelle levering.

EEN PAAR OVER
Pagina 1 van 2

99 zoekresultaten
Als je hier surft, ga je akkoord met de cookies. Meer lezenOK